Toulouse környezetvédelmi övezet

TOULOUSE ZÖLD ZÓNA

A Toulouse-ban kötelező környezetvédelmi matrica típusa: legalább Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

A Környezetvédelmi matricák típusai fejezetben további információkat talál a környezetvédelmi matricák típusairól.

 

Ökológiai övezetek Toulouse-ban

2017. november. 27-én Toulouse-ban bevezették a sürgősségi alacsony kibocsátási övezetet (ZPA) A külföldi és francia sofőrök egyaránt csak érvényes E, 1, 2, és 3 kibocsátási osztályú Crit'Air matricával hajthatnak be az aktivált alacsony kibocsátási övezetbe. Még nem lehet tudni, hogy melyik osztályba tartozó autókat fogják kitiltani. A friss információkat időben közölni fogjuk.

Ahogy Németország és Ausztria, Franciaország is igyekszik jobbá tenni a nagyobb városok környezetét és lakóinak életminőségét.

 

A Toulouse környezetvédelmi övezet térképe

Get Directions

show options hide options

 

A toulouse-i alacsony kibocsátási övezet hatálya

Ez egy sürgősségi alacsony kibocsátási övezetet, amely akkor aktiválódik, ha a kibocsátási korlátozást néhány napon át meghaladják.

A környezetvédelmi matrica nélküli vezetést az aktivált alacsony kibocsátási övezetben 68€ (kb. 22,000 Ft) birsággal sújtják, ami késői fizetés esetén 375€-ra (kb. 122,000 Ft) emelkedik.

Vezetés Toulouse-ban

Autóval megy Toulouse-ba?

2017.11.27-től kezdődően a külföldi autókra „crit'air” környezetvédelmi matricát kell ragasztani. Az úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezet akkor lép érvénybe, ha magas szmogszintet mérnek. Bár a konkrét feltételek még nem ismertek, feltételezhető, hogy a 4 és 5 osztályú Crit'Air matricás járműveket ki fogják tiltani. Franciaországban 6 féle matricával különböztetik meg a járművek légszennyező hatását. Ha nem ezeknek megfelelően közlekedik, 68-375€ (kb. 22,000-122,000 Ft) büntetést kockáztat.

Toulouse alacsony kibocsátási övezetét a Périphérique körgyűrű határolja, és a város legnagyobb részét magába foglalja. A62, A61 és A620 országutak az övezeten kívül esnek.

Rendelje meg környezetvédelmi matricáját, hogy behajthasson Toulouse-ba, és ingyen kiszállítjuk!

A plakett korlátlan ideig érvényes, és a szélvédő jobb alsó sarkába kell helyezni.

TOULOUSE-BA UTAZIK AUTÓVAL?

Vásároljon Crit'Air-t Toulouse-ba, Párizsba és más városokba. INGYENES kézbesítés.