Amit nem szabad elfelejteni, amikor Németországba vezet

Amit nem szabad elfelejteni, amikor Németországba vezet

Fedezze fel a németországi vezetés főbb kötelezettségeit és szabályait - akár felfedezésre, bevásárlásra, akár üzleti útra utazik érdemes tisztában lenni a kötelezettségekkel. Elkerülheti az ezer koronás bírságot, vagy akár a néhány hónapos vezetési tilalmat is. Összességében a városokba való belépéskor elsősorban a környezetvédelmi matricát kell megjeleníteni, a kötelező felszerelést és a sebességkorlátozáson belüli vezetést kell betartani.

Környezevédelmi matrica - Umweltplakette

Mi ez, és mire jó?

A környezetvédelmi matrica a személygépkocsi vagy a teherautó által okozott légszennyezettség szintjét jelzi a következő színekkel: zöld, sárga vagy piros matrica. A belvárosban az úgynevezett ökológiai övezetekbe ("Umwelt ZONE") belépni csak alacsony légszennyezésű autók számára engedélyezett. Például jelenleg csak az újabb autók tulajdonosai kapják a legszigorúbb zöld matricát. Itt megtalálja a kapott jelvény kategóriáját. A nem teljesítés 80 euró, azaz kb. 27,000 Ft pénzbírságot von maga után. 

Hol kell használnom?

Ha nagyobb német városokba indul, akkor nem fogja elkerülni a környezeti jelzés vásárlásának szükségességét. Ökológiai övezeteket vezettek be például Berlinben, Münchenben, Dortmundban, Frankfurtban és más városokban; ez a lista minden évben tovább növekszik.

Hogyan jutok hozzá?

Online megrendelheti a matricát, 7 napon belüli ingyenes szállítással. Az online megrendelés kitöltésekor a jármű regisztrációs igazolásáról kell információt megadnia.

Kötelező felszerelés

Legalább 1 jól látható mellény, egy figyelmeztető háromszög és az elsősegélykészlet - ahogyan hazánkban - kötelező Németországban is. Ha nem tesz eleget, akkor 15 € pénzbírságot kell fizetnie. Ha télen utazik, ne felejtse el az út bizonyos szakaszaiban megkövetelt hóláncokat.

 

Közúti szabályok

Noha a németországi autópályákon nincs általános sebességkorlátozás, az általános ajánlás 130 km / h. Természetesen a sebességhatárokon belül kell vezetnie, amelyek az autópálya bizonyos szakaszaira vonatkoznak. Ha lakóövezetekben vezet, tartsa be az 50 km / h maximális sebességhatárt.

A német autópályákon még nem kell útdíjat fizetnie. Ez 2019-ben válzotni fog feltehetően.

A fényszórók nappali használata nem kötelező.

 

Pontrendszer

Ezen szabályok megsértése esetén a külföldi járművezetők 1-4 pont büntetést kapnak. Ha a járművezető 8 a pontot eléri, akkor a vezetési tilalmat kap Németországban legfeljebb 6 hónapra.

 

Alkohol

A németek toleránsabbak az alkohollal szemben, hiszen a vezetés 0.5 ezrelékig megengedett. Ez azonban nem vonatkozik a 21 év alatti járművezetőkre, a busz- és tehergépjárművezetőkre, valamint azokra a személyekre, akik kevesebb mint 2 év vezetői engedéllyel rendelkeznek.

 

Mobiltelefon-használat és egyéb bűncselekmények

60 euró pénzbírságot kell fizetnie, ha vezetés közben telefonon hívásokat folytat. Szintén szigorúbb az autópályán való megállás szabálya - az megalapozatlan megállást 30 € bírsággal büntetik, tehát érdemes inkább egy benzinkútnál megállni.

RENDELJE MEG MATRICÁJÁT ITT

Vásároljon környezetvédelmi matricát INGYENES kézbesítéssel.