Kék környezetvédelmi matrica Németországban

Kék környezetvédelmi matrica Németországban

A kék jelzés célja a nitrogén-oxidok (NOx) koncentrációjának csökkentése és a városok levegőminőségének javítása azáltal, hogy korlátozza a belépést a dízel autóknak.

The deadline for the introduction of the blue environmental badge has not yet been established and remains in the negotiation phase.

Kinek kell a kék jelzés?

Azoknak a benzinjárműveknek, amelyek most megfelelnek a zöld jelzés követelményeinek, jogosultak lesznek a kék matricára. Probléma merülhet fel a dízel autókkal, amelyekre szigorúbb szabályok vonatkoznak. Elméletileg csak azok a dízelmotoros autók kapják a matricát, amelyek légszennyezettségi szintje eléri minimum az Euro 6 kibocsátási szabványt. Ezért ide tartoznak az újabb dízel autók, amelyek gyártási ideje 2015. szeptembert követő.

 

Kék alacsony kibocsátású zónák

Noha ezeket még nem hozták létre, a németországi kék zónákról folytatott vita folytatódik, és valószínűleg a jövőben létre is hozzák (feltehetően 2019 és 2020 között).

Azokra a városokra és önkormányzatokra kell vonatkoznia, ahol a nitrogén-oxid-határértékeket rendszeresen túllépik. Ezeknek az alacsony kibocsátású zónáknak lehet állandó vagy ideiglenes érvényessége is - például rendkívül magas szennyezőanyag-koncentráció esetén vagy kiválasztott időszakokban.

Mivel az ilyen szigorú feltételek sok német állampolgár számára megnehezítik a szállítást azoknak akiknek dízelmotoros járműveik vannak, a feltételek további kiigazítása várható, erről értesítjük Önt.

Ne felejtse el a kötelező zöld jelzést

Önnek azonban már kötelessége, hogy legyen az autójának szélvédőjéhez rögzített környezetvédelmi jelzés, az úgynevezett Umweltplakette. A városok nagy többsége - ideértve Berlin, Frankfurt, Köln és München - csak a zöld környezetvédelmi jelzéssel rendelkező járműveknek engedélyezi a belépést. A kötelezettség mind a német, mind a külföldi személygépkocsikra vonatkozik, és jogsértés esetén 80 euró pénzbírságot vonhatnak maga után, azaz kb. 27,000 Ft.

Megvásárolhatja a Németországhoz tartozó környezetvédelmi jelzést, ingyenes szállítással.

Get Directions

show options hide options

RENDELJE MEG MATRICÁJÁT ITT

Vásároljon környezetvédelmi matricát INGYENES kézbesítéssel.