Mit ne felejtsük el, amikor Franciaországba vezetünk

Mit ne felejtsük el, amikor Franciaországba vezetünk

Franciaország az autóvezetők számára az ígéret földje - autópályákkal és jelzőtáblákkal, amelyek Európában a legmagasabb színvonalúak. Az autóval való átutazás azonban Franciaország felett nagy követelményeket támaszt a járművezetők számára a közúti közlekedési szabályok betartása érdekében. Ezért az utazás megtervezésekor ellenőriznie kell a kötelező autós felszereléseket, vásárolnia kell egy alkohol-tesztelőt és meg kell rendelnie egy matricát, hogy beléphessen Párizsba és más alacsony kibocsátású övezetekbe.

Környezetvédelmi jelzés Crit’Air

Mi ez, és mire való?

A környezetvédelmi matrica egy jármű szélvédőjére helyezett matrica, amely segít szabályozni a légszennyezést és a zajt a franciaországi városokban és más országokban. Franciaország hat típusú környezetvédelmi matricát vezetett be, színenkénti megkülönböztetéssel, amelyek hat különböző szennyezettségnek felelnek meg. A jelvény típusa a jármű életkorától, modelljétől vagy motorjától függ, a matrica egy adott járműhöz (azaz rendszámtáblához) kerül kiadásra, és korlátlan érvényű. A nem teljesítésért kiszabott bírság 68 euróval kezdődik, és ez csak növekedni fog.

Hol kell használnom?

Környezetvédelmi matricák szükségesek Párizsban és más ökológiai övezetekben - általában a nagyvárosokban.

A francia ökológiai övezetek sajátossága az időkorlát. Például Párizsban a jelvény csak korlátozott ideig szükséges, hétfőtől péntekig reggel 8:00 és este 20:00 között. Személygépkocsit matrica nélkül vezethet éjjel és hétvégén.

Az egyes zónákról bővebben ITT olvashat.

 

Hogyan jutok hozzá?

A matricát online megrendelheti, 14 napon belül ingyenes kiszállítjuk. Az online megrendelés kitöltésekor a jármű regisztrációs igazolásáról kell információt megadnia.

Kötelező felszerelés

A kötelező felszerelés tartalmaz egy elsősegély-készletet, egy figyelmeztető háromszöget, egy tartalék izzósort, egy tartalék gumiabroncsot és egy jól látható mellényt. Bárki, akinek ki kell szállnia az autóból autópályán, ilyen mellényt kell viselnie, tehát jó, ha van néhány ilyen. Egy híres francia specialitás, hogy kötelező az alkohol-tesztelő.

 

Közúti szabályok

A franciaországi autópályák díjkötelesek; az autópályadíjakat az autópálya kijáratánál kell fizetni készpénzben vagy hitelkártyával. A személygépkocsikra vonatkozó díj körülbelül 10 € / 100 km. Minden utasnak biztonsági övet kell használnia, és a 12 év alatti gyermekeknek gyermekbiztonsági ülésen kell ülniük.

 

Sebesség korlátozások:

- maximális sebesség autópályán - 130 km / h,

- maximális főút sebessége - 90 km / h,

- maximális sebesség a községekben- 50 km / h.

 

Alkohol

Legfeljebb 135 euró pénzbírságot fizethet a vérben meghatározott alkoholhatár 0,5 ezrelékkel történő túllépéséért.

AUTÓVAL UTAZIK FRANCIAORSZÁGBA?

Vásárolja meg a Crit Airt Párizshoz, Grenoble-hoz és más városokhoz. INGYENES kézbesítés.