Amit nem szabad elfelejteni, amikor Ausztriába vezet

Amit nem szabad elfelejteni, amikor Ausztriába vezet

Akár az Alpokban síel, akár egy hosszabb hétvégét tölt Bécsben vagy egy horvátországi vakácit tervez, ezek a tippek Ausztriába tervezett autóval történő utazáshoz minden bizonnyal hasznosak lesznek. Nyugati szomszédaink híresek a közúti közlekedési szabályok betartásának ragaszkodásában, és ezek még a külföldieket sem kímélik. A felesleges költségek elkerülése érdekében ne felejtsük el a környezetvédelmi matricát, a jól látható mellényt, az autópályadíj-matricát és a szükséges dokumentációt.

Környezetvédelmi matrica Pickerl

Mi ez és mire jó?

A környezetvédelmi matrica jelzi a járművek által okozott légszennyezés mértékét. Az osztrákok 6 szennyezettséget ismernek el, amelyeket 6 típusú matrica képvisel, színnel különböztetve. Jelenleg ez a kötelezettség csak az N kategóriájú teherautókra vonatkozik, ideértve az N1 kategóriájú könnyű teherautókat is - ez gyakorlatilag bármely vállalati személygépkocsi. A mulasztás súlyos, 2000 euróig meghaladó pénzbírságot von maga után. 

Hol kell használnom?

A környezetvédelmi jelzésnek az autó szélvédőjére történő rögzítésére vonatkozó kötelezettség érvényes Bécsben, Tirolban, Stájerországban és az autópálya egyes szakaszain. Ausztriában azonban az alacsony kibocsátású övezetek száma egyre növekszik.

 

Hogyan jutok hozzá?

A jelzést online megrendelheti, 14 napon belüli ingyenes szállítással. Az online megrendelés kitöltésekor a jármű regisztrációs igazolásáról kell információt megadnia.

Kötelező felszerelés

Az EN 471 szabványnak megfelelő, jól látható mellény olyan elem, amelyre az osztrák rendőrség 100% -kal összpontosít, ha ellenőrzés céljából megállítják. Határozottan bírságot kap, ha nincs Önnél. Bár a törvény csak egy, a vezető mellényét írja elő, javasoljuk, hogy minden utas számára mellényt vásároljon. Bárki, aki kiszáll a járműből az úton (például a jármű leállása miatt), viselnie kell ilyen mellényt.

Helyezze az elsősegély-készletet és egy figyelmeztető háromszöget az autó kabinjába, ne a csomagtartóba.

A fedélzeti kamerák használata tilos.

A téli felszerelés november 1-jétől április 15-ig érvényes, és magában foglalja a téli gumiabroncsok vagy hóláncok használatának kötelezettségét.

A 14 évesnél fiatalabb és legfeljebb 150 cm magas gyermekeket gyermekbiztonsági ülésen kell szállítani.

Közúti szabályok

Az autó szélvédőjéhez rögzített autópályadíj-matrica az osztrák autópályák használatának előfeltétele. Megvásárolhat 10 napos, 2 vagy 12 hónapos bélyegzőt. Megvásárolhatja benzinkutakban, pénzváltókban vagy a Cash Point fiókjában. Ne habozzon, vásároljon egyet, különösen a nyári szezonban, így elkerülheti a sorokat és a várakozást.

 

Sebesség korlátozások:

- legnagyobb sebesség az autópályán - 130 km / h.

- maximális főút sebessége - 100 km / h.

- maximális sebesség az lakóterületeken - 50 km / h.

A fényszórók kötelező használata csak rossz látás esetén érvényes, csakúgy, mint Németországban.

 

Alkohol

Azoknak a tapasztalt járművezetőknek, akik már több mint 2 éve vezetői engedéllyel rendelkeznek, tolerálják, hogy a vérmennyiségükben legfeljebb 0,5 ezer alkohol legyen jelen. A friss sofőrök és hivatásos járművezetők esetében ez a szabály nem érvényes.

 

Autókölcsönzés

Ha az autó nem a tiéd, írásos bérleti igazolással kell rendelkeznie, angolul, vagy lehetőleg németül.

RENDELJE MEG MATRICÁJÁT ITT

Vásároljon Pickerlt Bécsbe, Stájerországba és más városokba. A kézbesítés INGYENES.