Diesel tiltás Berlinben

Diesel tiltás Berlinben

A német közigazgatási bíróság szerint az idősebb dízelmotoros autók nem léphetnek be Berlin kiválasztott részeire és utcáira. Berlin számos szakaszon tovább csökkentette az összes autó maximális sebességkorlátozását 30 km / h-ra.

Berlin mely részeit érintik a korlátozások?

2019. augusztus vége óta az Euro 6-nál alacsonyabb kibocsátási normákkal rendelkező dízel autók be vannak tiltva a belváros 8 fontos utcáján, nevezetesen: Alt-Moabit, Brückenstraße, Friedrichstraße, Hermannstraße, Leipziger Straße, Reinhardstraße, Silbersteinstraße és Stromstraße. A dízel-tilalom tehát még nem vonatkozik az egész Berlinre.

2019. augusztusa óta az összes, azaz NEM CSAK dízel gépjárművek maximális sebességkorlátozását több mint 30 szakaszon 30 km / h-ra csökkentették. Ide tartoznak a Danziger Straße, a Müllerstraße, a Kaiser-Friedrich-Straße, a Spandauer Damm és a Tempelhofer Damm.

Mikor kezdődik a tilalom?

2019. augusztusától a fent említett helyekre belépő dízel autókra vonatkozó korlátozások léptek hatályba. Ezen kívül ugyanebben a hónapban a maximális sebességet minden járműre 30 km / h-ra csökkentették, a motor típusától függetlenül.

 

Mely autókat érinti a tilalom?

A korlátozások vonatkoznak a német és külföldi dízel személygépkocsikra, valamint olyan teherautókra, amelyek nem felelnek meg az Euro 6 szabványoknak. A helyi lakosok, az áruszállítás, a karbantartó járművek, a rendőrautók, a mentők, a tűzoltóautók stb. Jelenleg mentességet élveznek.

Get Directions

show options hide options

RENDELJE MEG MATRICÁJÁT ITT

Vásároljon környezetvédelmi matricát INGYENES kézbesítéssel.