Marseille környezetvédelmi övezet

MARSEILLE ZÖLD ZÓNA

A Marseille-ben kötelező környezetvédelmi matrica típusa: legalább Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

A Környezetvédelmi matricák típusai fejezetben további információkat talál a környezetvédelmi matricák típusairól.

 

Környezetvédelmi övezetek Marseille-ben

2019. január 1-én az úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezetet (ZPA) Marseille-ben is bevezették. Mind a külföldi, mind a francia sofőrök csak érvényes Crit'Air matricával hajthatnak be az aktivált alacsony kibocsátási övezetbe. Egyelőre nem ismeretes, hogy milyen osztályokat tiltanak ki. Az információt időben frissítjük.

Ahogy Németország, Ausztria, és más európai országok, Franciaország is igyekszik jobbá tenni a nagyobb városok környezetét és lakóinak életminőségét.

 

A Marseille környezetvédelmi övezet térképe

Get Directions

show options hide options

 

A marseille-i alacsony kibocsátási övezet hatálya

Ez egy sürgősségi alacsony kibocsátási övezet, amely akkor aktiválódik, ha a kibocsátási határokat 3 egymást követő napon meghaladják.

A környezetvédelmi matrica nélküli vezetést az aktivált alacsony kibocsátási övezetben 68€ (kb. 22,000 Ft) birsággal sújtják, ami késői fizetés esetén 375€-ra (kb. 122,000 Ft) emelkedik.

Vezetés Marseille-ben

Autóval megy Marseille-be?

2019.1.1-től a külföldi autókra „Crit'Air” környezetvédelmi matricát kell ragasztani. Az úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezet akkor lép hatályba, ha a szmogszint 3 napnál tovább magas értéken áll. Bár a konkrét feltételek és a pontos területi célkitűzések még nem ismertek, feltételezhető, hogy a 4 és 5 kibocsátási osztályba tartozó Crit'Air matricás járműveket ki fogják tiltani.

Franciaországban 6 féle matricával különböztetik meg a járművek légszennyező hatását. Ha nem ezeknek megfelelően közlekedik, 68-375€ (kb. 22,000-122,000 Ft) büntetést kockáztat.

Rendelje meg környezetvédelmi matricáját, hogy behajthasson Marseille-be, és ingyen kiszállítjuk!

A plakett korlátlan ideig érvényes, és a szélvédő jobb alsó sarkába kell helyezni.

MARSEILLE-BE UTAZIK AUTÓVAL?

Vásároljon Crit'Air-t Marseille-be, Párizsba és más városokba. INGYENES kézbesítés.