Lyon környezetvédelmi övezet

LYON ZÖLD ZÓNA

A Lyonban kötelező környezetvédelmi matrica típusa: A riadókészültségi szinttől függ

CritAir sticker France

 

A Környezetvédelmi matricák típusai fejezetben további információkat talál a környezetvédelmi matricák típusairól.

 

Ökológiai övezetek Lyonban

2016 végétől kezdve egy úgynevezett sürgősségi kibocsátási övezet (ZPA) van érvényben Lyonban, amely magas légszennyezettség esetén lép működésbe.

Az eredeti szabályok páros/páratlan rendszám elve alapján korlátozták a közlekedést. 2017.11.16-tól a behajtást kizárólag a környezetvédelmi matrica osztálya alapján határozzák meg.

 

A Lyon alacsony kibocsátási övezet térképe

Get Directions

show options hide options

 

A lyoni ökológiai övezetek hatálya

A behajtási feltételeket a szmogriadó szintjére alapozzák:

- az N1 szint elérésekor - csak Crit'Air matricás járművek hajthatnak be

- az N2 szint elérésekor - 2 napos szmogriadó után csak Crit'Air 0, 1, 2 és 3 osztályú matricás járművek kapnak engedélyt

- az N3 szint elérésekor - amikor huzamosabb ideig rossz a levegő minősége, a belépést csak 0, 1, és 2 matricás járművek közlekedhetnek

A környezetvédelmi matrica nélküli vezetést az aktivált alacsony kibocsátási övezetben 68€ (kb. 22,000 Ft) birsággal sújtják, ami késői fizetés esetén 375€-ra (kb. 122,000 Ft) emelkedik.

Az ökológiai övezetek külföldi sofőrökre is vonatkoznak

2017. 4. 1-től mind a francia, mind a külföldi járművek kötelesek kiragasztani a szélvédőre a behajtásra jogosító Crit'Air matricát, amikor Lyon aktivált alacsony kibocsátási övezetén haladnak át.

 

Vezetés Lyonban

Autóval megy Lyonba?

2017.4.1-től kezdődően a külföldi autókra „crit'air” környezetvédelmi matricát kell ragasztani. Az úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezet a szmogszint növekedésével lép hatályba. 2 napos szmogriadó után csak Crit'Air E, 1, 2 és 3 osztályú matricás járművek kapnak behajtási engedélyt. A feltételeket tovább szigorítják, ha a szmogriadó tovább tart. Franciaországban 6 féle matricával különböztetik meg a járművek légszennyező hatását. Ha nem ezeknek megfelelően közlekedik, 68-375€ (kb. 22,000-122,000 Ft) büntetést kockáztat.

Az egész város, beleértve a szomszédos Villeurbanne és a belső utak, Lyon alacsony kibocsátási övezetéhez tartoznak. A korlátozás nem érinti A6, A7, és A42 országutakat és az A6 alagutat.

Rendelje meg környezetvédelmi matricáját, hogy behajthasson Lyonba, és ingyen kiszállítjuk!

A plakett korlátlan ideig érvényes, és a szélvédő jobb alsó sarkába kell helyezni.

LYONBA UTAZIK AUTÓVAL?

Vásároljon Crit'Air-t Lyonba, Párizsba és más városokba. INGYENES kézbesítés.