Lille környezetvédelmi övezet

LILLE ZÖLD ZÓNA

A Lille-ben kötelező környezetvédelmi matrica típusa: CritAir 4 és 3 vagy jobb

CritAir sticker France

 

A Környezetvédelmi matricák típusai fejezetben további információkat talál a környezetvédelmi matricák típusairól.

 

Lille alacsony kibocsátású övezete

Párizs mellet Lille-ben és más városokban is bevezették az alacsony kibocsátási övezeteket. 2017. április 1-től a külföldi járművek vezetői csak környezetvédelmi matricával hajthatnak be Lille-be. Ez egy úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezet (ZPA), amely a rendkívül rossz kibocsátási körülmények esetén aktiválódik.

Ahogy Németország, Ausztria, és más európai országok, Franciaország is igyekszik jobbá tenni a nagyobb városok környezetét és lakóinak életminőségét.

 

A Lille alacsony kibocsátási övezet térképe

Get Directions

show options hide options

A Lille-i alacsony kibocsátási övezet hatálya

Amikor a határértékeket meghaladják, valószínű, hogy csak az érvényes Crit'Air E, 1, 2 és 3 osztályú környezetvédelmi matricás járműveket engedik majd be. Az alsóbb osztályú matricás járműveket pedig kitiltják.

 

Az ökológiai övezetek a külföldi vezetőket is érintik

Ha a matrica nélkül hajt be az aktivált alacsony kibocsátási övezetbe, 68€ bírságot kell fizetnie, amely megkésett fizetés esetén 375€-ra ugorhat.

Vezetés Lille-ben

Autóval megy Lille-be?

2017.4.1-től kezdődően a külföldi autókra „crit'air” környezetvédelmi matricát kell ragasztani. Az úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezet akkor lép hatályba, ha a szmogszint jelentősen megnövekszik. Valószínű, hogy csak az érvényes Crit'Air E, 1, 2 és 3 osztályú matricás járműveket engedik majd be az aktivált alacsony kibocsátási övezetbe. Franciaországban 6 féle matricával különböztetik meg a járművek légszennyező hatását. 

Lille alacsony kibocsátási övezetébe összesen 12 önkormányzat tartozik: Lille, Hellemmes, Lambersart, Lezennes, Lomme, La Madeleine, Marcq-en-Baroeul, Marquette-Lez-Lille, Mons-en-Baroeul, Ronchin, Saint-André-lez-Lille és Lille Sequedin. A tilalmak és korlátozások nem vonatkoznak az A1, A22, A25, N227 és D652 főútvonalakra.

Rendelje meg környezetvédelmi matricáját, hogy behajthasson Lille-be, és ingyen kiszállítjuk!

A plakett korlátlan ideig érvényes, és a szélvédő jobb alsó sarkába kell helyezni.

LILLE-BE UTAZIK AUTÓVAL?

Vásároljon Crit'Air-t Lille-be, Párizsba és más városokba. INGYENES kézbesítés.