Környezetvédelmi övezet Limburg

Szükséges környezeti matrica típus: zöld

Green Badge Bremen

 

A Környezetvédelmi matricák típusai fejezetben további információkat talál a környezetvédelmi matricák típusairól.

 

Limburgi környezetvédelmi övezetek bevezetésének dátuma

  • 2018.02.01-től – belépés csak zöld környezetvédelmi jelzéssel rendelkező járműveknek engedélyezett

 

Limburg alacsony kibocsátású zóna térképe

 

Zöld övezet Limburgban, Németországban

Limburg az egyik legnagyobb terhet jelentő német város a nitrogén-oxidok és más szennyező anyagok szempontjából, amelyeket elsősorban a nehéz forgalom és a kevésbé környezetbarát járművek termelnek. Az alacsony kibocsátású zóna célja, hogy megakadályozza azon járművek belépését, amelyek magas nitrogén-oxid-koncentrációt bocsátanak ki, és így súlyosan rontják a levegő minőségét. A korlátozások az autókra és teherautókra vonatkoznak.
Ezért 2018. február 1-jétől csak érvényes zöld színű és a legszigorúbb osztályú környezetvédelmi jelzéssel rendelkező német és külföldi autók léphetnek be a városba.

Milyen típusú járműveket érint ez?

A környezetvédelmi matrica birtoklási kötelezettsége mind a német, mind a külföldi személygépkocsikra (M1); lakóautókra (M1); nehéz táborozókra (M1); mikrobuszokra (M2); buszokra (M3); kis szállítókra (N1); transzporterekra (N2); teherautókra (N2); és nehéz tehergépjárművekra (N3) vonatkozik.

 

Vezetés Limburgban

Autóval megy Limburgba?

2018. február 1-jétől azokkal a német és külföldi autókkal lehet belépni Limburgba, amelyek szélvédőre felragasztott zöld matricával rendelkeznek. Ezért csak azok a járművek léphetnek be, amelyeknek a legalacsonyabb a légszennyezettsége, és amelyek megfelelnek az Euro 4 (dízel) vagy az Euro 1 (benzin) kibocsátási osztályoknak.
E szabályok be nem tartása Németországban 80 euró pénzbírsággal büntetendő.
A Limburg alacsony kibocsátású övezetbe nem tartoznak az A3, a B8 autópályák északkeletről a Limburg-Nord kereszteződés, valamint az északi B49 és B54 összeköttetés.

Rendelje meg környezetvédelmi matricáját, hogy behajthasson Limburgba, és ingyen kiszállítjuk!

A plakett korlátlan ideig érvényes, és a szélvédő jobb alsó sarkába kell helyezni.

Limburgba UTAZIK AUTÓVAL?

Vásároljon környezetvédelmi matricát INGYENES kézbesítéssel.