Grenoble környezetvédelmi övezet

GRENOBLE ZÖLD ZÓNA

A Grenoble-ban kötelező környezetvédelmi matrica típusa: Legalább Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

A Környezetvédelmi matricák típusai fejezetben további információkat talál a környezetvédelmi matricák típusairól.

 

Ökológiai övezetek Grenoble-ban

Franciaország fővárosát követve Grenoble 2016. november. 1-én vezette be az alacsony kibocsátási övezeteket. Ez az úgynevezett sürgősségi alacsony kibocsátási övezet (ZPA), amely rendkívül rossz kibocsátási körülmények esetén lép életbe. 2017. április 1-től azokon a napokon, amikor nagyon szennyezett a levegő, a külföldi személyautók sofőrjei is érvényes környezetvédelmi matricával kell rendelkezzenek.

Nemsokára még több város fogja követni példáját. NémetországAusztria és Dánia mintájára Franciaország is igyekszik jobbá tenni minden nagyobb városban a környezetet, és ezek maguk dönthetnek az ökológia övezetek bevezetéséről.

 

A Grenoble alacsony kibocsátási övezet térképe

Get Directions

show options hide options

 

A Grenoble-i ökológiai övezetek hatálya

 

Alacsony kibocsátási övezet (ZCR)

M2 és M3 kategóriájú buszok valamint N2 és N3 kategóriájú teherautók

Egész héten: de. 8 – du. 8

Személygépkocsik M1, N1 és motorkerékpárok

Hétfő - Péntek - de. 8 – du. 8

Ha Grenoble-ba vezet útja személyautóval, ne feledje, hogy az ökológiai övezetek önre csak hétköznapokon vonatkoznak.

 

Vészhelyzet alacsony kibocsátási övezet (ZPA)

Az 5 napig vagy tovább tartó rossz levegőminőség esetén csak érvényes Crit'Air környezetvédelmi matricás autók közlekedhetnek, és azok is csak korlátozott sebességgel. 7 nap után tovább szigorítják a szabályokat, és csak Crit'Air E, 1, 2 és 3 osztályú matricás járműveket engedik be.

A környezetvédelmi matrica nélküli vezetést az aktivált alacsony kibocsátási övezetben 68€ (kb. 22,000 Ft) birsággal sújtják, ami késői fizetés esetén 375€-ra (kb. 122,000 Ft) emelkedik.

Vezetés Grenoble-ban

Autóval megy Grenoble-ba?

2017.4.1-től kezdődően a külföldi autókra „crit'air” környezetvédelmi matricát kell ragasztani. Az úgynevezett alacsony kibocsátási övezetek akkor lépnek életbe, ha a károsanyag-kibocsátási határokat több mint 5 napon át túllépik. Az aktivált alacsony kibocsátási övezetekbe csak a zöld matricás járművekkel szabad behajtani. 7 nap után tovább szigorítják a szabályokat, és csak Crit'Air E, 1, 2 és 3 osztályú matricás járműveket engedik be a városba. Franciaországban 6 féle matricával különböztetik meg a járművek légszennyező hatását. Ha nem ezeknek megfelelően közlekedik, 68-375€ (kb. 22,000-122,000 Ft) büntetést kockáztat.

Grenoble alacsony kibocsátási övezetébe tartozik a város központi területe és a Drac és Isere folyók valamint a D1090 és D1532 utak határolják.

Rendelje meg környezetvédelmi matricáját, hogy behajthasson Grenoble-ba, és ingyen kiszállítjuk!

A plakett korlátlan ideig érvényes, és a szélvédő jobb alsó sarkába kell helyezni.

GRENOBLE-BA UTAZIK AUTÓVAL?

Vásároljon Crit'Air-t Grenoble-ba, Párizsba és más városokba. INGYENES kézbesítés.