Pickerl – Környezetvédelmi matrica, Ausztria

KÖRNYEZETVÉDELMI MATRICA, AUSZTRIA – PICKERL

Mi a környezetvédelmi matrica

Az alacsony kibocsátású övezeteket a szomszédos Ausztriában is bevezették, és több területen alkalmazzák. Ezen az oldalon a sok más információ mellett ismertetjük, hogy hol és milyen járművek kell rendelkezzenek az Umwelt-Pickerlként is ismert környezetvédelmi matricával, mennyibe kerül, milyen büntetésre lehet számítani.

A környezetvédelmi matrica érvényessége

A matrica korlátlan ideig érvényes, mivel a forgalmi engedély II. része alapján szerezhető meg, és az autó VIN-kódjához is kötve van.

Az osztrák környezetvédelmi matrica felragasztási helye és a büntetés

A jármű környezetvédelmi matricával való jelölésének elmulasztás súlyos – akár 2,180 euróig terjedő – büntetést vonhat maga után. Ne feledje, hogy az ausztriai alacsony kibocsátású zónákban történő autózáshoz a német környezetvédelmi matrica nem használható. Ragassza a matricát a szélvédő belső felére a jobb alsó sarokban az útdíjmatrica mellé vagy a jobb felső sarokba.

PICKERL AUSZTRIA - TÍPUSOK

Milyen járműveket kell megjelölni?

Ausztria több kategóriába sorolja a járműveket, és csak néhányhoz kötelező a környezetvédelmi matrica. A többiek nem kötelesek a matrica kiváltására. Elsőként nézzük meg a számunkra fontos kategóriák listáját:

  • L Kategória - gépjárművek, amelyek rendszerint négynél kevesebb kerékkel rendelkeznek
  • M Kategória - személyszállításra használt, legalább négy kerekű gépjárművek
  • N Kategória - áruszállításra használt, legalább négy kerekű gépjárművek (cégautók)
  • O Kategória – utánfutós járművek
  • T Kategória - mezőgazdasági vagy erdészeti traktorok

A környezetvédelmi matrica felragasztási kötelezettsége csak az N kategóriába tartozó járműveket érinti, beleértve az N1 kategóriát, amely magába foglalja a könnyű teherautókat. A többi kategóriába tartozó járművek egyelőre mentességet élveznek a matrica használata alól. Így nem kötelező megjelölni a személyszállító autókat (M1), buszokat (M2, M3), motorkerékpárokat (L) és traktorokat (T). A „V” jelölésű rendszámmal és veterán forgalmi engedéllyel rendelkező veterán járművek kivételt képeznek az alacsony kibocsátási övezetbe való behajtás szabálya alól.

Milyen típusú környezetvédelmi matricára van szükségem?

Ausztriában hat légszennyezési szintet különböztetnek meg. Ez azt jelenti, hogy járműve a bizonyos kibocsátási osztályokba soroló hat környezetvédelmi matrica egyikét szerezheti meg.

A környezetvédelmi matricákat az EEC / EC kibocsátási normái (ECE szabályozás) alapján állítják ki. A környezetvédelmi matrica megszerzéséhez csak a jármű forgalmi engedélyére (II. rész) van szükség, amely alapján megkapja a megfelelő típusú matricát. A 14 napon belül levélben kézbesített környezetvédelmi matrica online megrendeléséhez csak küldje el nekünk a járműve forgalmi engedélyének másolatát, és a többiről mi gondoskodunk.

Hogyan szerezhető meg az ökomatrica

A környezetvédelmi matrica birtoklásának kötelezettsége mindenkire vonatkozik (külföldi járművekre is). Ezen a weboldalon könnyedén megrendelhető a környezetvédelmi matrica, és  legtöbb 14 napon belül postán meg is érkezik. A kézbesítésért nem számolunk fel díjat.

Az ausztriai környezetvédelmi matrica pont olyan könnyen megrendelhető, mint a franciaországi vagy németországi környezetvédelmi matrica. A környezetvédelmi matrica mindig korlátlan ideig érvényes arra a járműre, amelynek rendszámára kiállították.

RENDELJE MEG MATRICÁJÁT ITT

Vásároljon Pickerlt Bécsbe, Stájerországba és más városokba. A kézbesítés INGYENES.